Piccola Accademia di montisi

masterclasses klavecimbel

Voor de tweede keer is de vermaarde zomercursus klavecimbel van Montisi te gast in Utrecht. Voor aanstormend klaviergeweld is deze intense week een absolute must. Opgericht door klavierbouwer Bruce Kennedy, kon de cursus in voorbije edities rekenen op een plejade aan topdocenten – van Gustav Leonardt en Christophe Rousset tot Bob van Asperen en Pierre Hantaï.

Overdag wisselen individuele studiemomenten af met concerten, muzikale ontmoetingen en tal van andere geneugten – van monumenten en musea tot terrasjes en culinaria. Work hard, play hard! Maar ’s ochtends tellen enkel de toetsen: in pittige masterclasses met dit jaar de internationale klaviersterren Pierre Hantaï, Marco Mencoboni en Richard Egarr verkennen de
musici nieuw terrein en verleggen ze hun grenzen op het vlak van repertoire, techniek en interpretatie. De zomerschool is een kwestie van win-win: terwijl de jonge leeuwen plaatsnemen achter de klavieren, geniet u als toeschouwer van de leerrijke wisselwerking met hun docenten.